B+N Zrt. is shaping the future of the FM industry

Kis-Szölgyémi Ferenc
Photo: Kis-Szölgyémi Ferenc

B+N Referencia Zrt. közel három évtizedes múltra tekint vissza, és Magyarország vezető létesítménygazdálkodási vállalatává nőtte ki magát.  A Diplomacy&Trade a közelmúltban adott interjújában Kis-Szölgyémi Ferenc vezérigazgatót kérdezte a cég fejlődéséről, innovációiról, valamint arról, hogyan felelnek meg a vevői, munkavállalói és piaci igényeknek. 

 

Az átláthatóság alapvető érték

A B+N Zrt. takarítási szolgáltatóból Magyarországon az elmúlt 30 évben 8500 alkalmazottal piacvezetővé nőtte ki magát a hazai FM iparágban. Az átláthatóság és az átlátható működés a vállalat alapértékei. „Minden munkatársunkat alkalmazottként alkalmazzuk. Legfontosabb bázisunk  a  kékgalléros kollégák.  Munkájuk elismeréseként néhány éve elindítottuk a „ Nézz körül és láss” kampányt. Fontosnak tartjuk annak felismerését, hogy nélkülük nem lenne tiszta, biztonságos és esztétikus környezet irodáinkban, gyárainkban és járműveinkban. Hiszünk abban, hogy mindenkinek szüksége van egy egészséges és élhető környezetre, és mindent megteszünk a fenntarthatóság előmozdítása érdekében.  Ennek érdekében folyamatosan fejlesztjük munkafolyamatainkat és módszereinket, hogy minimalizáljuk a környezetre gyakorolt ​​hatásunkat.  Hiszünk abban, hogy az általunk használt technológiát a fenntartható fejlődés szolgálatába kell állítani. Az általunk vállalt feladatokat határidőre, költségvetési keretek között és legjobb tudásunk szerint végezzük.  Számunkra az ügyfélközpontúság azt jelenti, hogy szolgáltatásaink személyre szabottak és rugalmasak, munkafolyamataink átláthatóak”  – összegzi a vezérigazgató.

 

B+N Referencia Zrt. teljes körű létesítménygazdálkodási szolgáltatást kínál ügyfeleinek  – a takarítástól a műszaki üzemeltetésen és karbantartáson át, a berendezési szolgáltatásoktól a tereprendezésig és textil- és formatervezésig.

 

Személyre szabott bérnapok a dolgozók érdekében

A világjárványból és az ukrajnai orosz agresszióból adódó kihívások mellett a létesítménykezelő cégek egy másik problémával is szembesültek: a megfelelően képzett munkaerő biztosítása. A B+N Reference Zrt. számára komoly kihívást jelent a szakképzett munkaerő biztosítása. is. „Ugyanakkor piacvezetőnek lenni, stabil, megbízható és folyamatosan növekvő vállalatként jelentős versenyelőnyt jelent számunkra” – emeli ki Kis-Szölgyémi, hozzátéve: „Sokféle juttatást biztosítunk munkatársainknak a folyamatos képzéstől a folyamatos képzésig. különféle szociális és pénzügyi juttatások. Csak hogy egy példát említsünk, 2022 júliusában  az FM szektorban elsőként vezettük be a hazai fejlesztésű  „Salarify Pay” megoldást , amellyel munkatársaink a hónap folyamán juthatnak hozzá fizetésük egy részéhez.  Ez azt jelenti, hogy saját pénztárcájukhoz igazíthatják fizetési napjukat. Mindez gyorsan és egyszerűen, egy alkalmazáson keresztül.”

 

Változatos ügyfélportfólió, elismert szolgáltatások minősége

A B+N Zrt. ügyfélportfóliója rendkívül széles, a társaság számos nemzetközi és hazai cég mellett állami és önkormányzati intézményeknek nyújt szolgáltatást. A munka minőségét gyakran pozitív vásárlói visszajelzések igazolják, de Kis-Szölgyémi Ferenc az interjúban kiemeli: „Természetesen nap mint nap rendelkezünk részletes, átfogó minőségbiztosítási és ellenőrzési mechanizmusokkal. Hadd mondjak egy példát legfontosabb „ügyfelünk”, az utazóközönségtől:  az ASQ független nemzetközi minőségellenőrző intézet felmérése szerint az Airport Service Zrt. – melynek fő tevékenysége a B+N Referencia Zrt. takarítási szolgáltatása. a  budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren  – kiváló eredményt ért el ezen a területen.  Cégünk a kelet-közép-európai régió repülőtéri takarításának specialistája. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett  a cseh fővárosban, Prágában található Václav Havel repülőtér tisztaságáért is mi felelünk.”

 

Kis-Szölgyémi: Innovációk a biztonságosabb jövőért

B+N Referencia Zrt. Magyarország egyetlen létesítménygazdálkodási vállalata, amely kutatás-fejlesztési (K+F) részleggel rendelkezik. A részleget több éve hozták létre, és ma 25 fős, magasan kvalifikált munkatársból álló csapat dolgozik ott. „Nem túlzás azt állítani, hogy munkájukkal az „Ipar 4.0” filozófiával összhangban alakítjuk a létesítménygazdálkodási szektor jövőjét. A mindennapi működés mellett szolgáltatásaink folyamatos fejlesztéséről is gondoskodunk. Meggyőződésem, hogy a technológiai innováció egyre fontosabb szerepet játszik ebben a hagyományos szektorban.” – osztja Kis-Szölgyémi Ferenc

Kis-Szölgyémi Ferenc
Kis-Szölgyémi Ferenc

 

Az osztály technológiai újításai már az egész nemzetközi csoport számára elérhetőek. Ezek közé tartozik a 2019-ben piacra dobott autonóm  ipari tisztítórobot , a ROBIN és a 2020-ban kifejlesztett mobil  UV-fertőtlenítő készülék . „A közeljövőben egy forradalmi technológiai áttörés,  a metagenomikus elemzés és előrejelzés lehetővé teszi számunkra, hogy különböző felületeken észleljük a kórokozókat. Ez a módszer lehetővé teszi a fertőző telepek gyors kimutatását és megakadályozza az esetleges járvány kialakulását. Ez az egyedülálló fejlesztés drasztikusan csökkenti a fertőzések kockázatát a kórházakban, és növeli a betegek biztonságát a munkahelyen, védi a dolgozók egészségét és biztonságát” – mondja a vezérigazgató.

 

Piacvezető a kelet-közép-európai régióban – Szinergiák és költséghatékonyság

A cég 2021-ben regionális FM-szolgáltatóvá vált, és mára hét országban van jelen. Kis-Szölgyémi Ferenc szerint a nemzetközi terjeszkedés logikus folytatása volt a cég hazai piacvezető pozíciójának. 2021-ben a B+N Zrt. megszerezte az  ISS Csoport cseh, szlovák, románszlovén  és magyarországi érdekeltségeit. Ezt követte  2022 januárjában az INWEMER lengyelországi felvásárlása  . 2022 szeptemberében a  cég belépett a bolgár piacra is . „Minden országban 100%-os tulajdonnal rendelkezünk helyi vállalatainkban. Ezekkel a lépésekkel piacvezetők vagyunk, teljes lefedettséggel a közép-európai régióban. Közel 21 000 alkalmazottunkkal 16,5 millió négyzetméternyi területet fedünk le.”

 

Kis-Szölgyémi Ferenc hozzáteszi, hogy a nemzetközi piacokon való jelenlét folyamatos tanulást és tudástranszfert jelent. „A felvásárolt cégeket sikeresen integráltuk cégünkbe. Koherens stratégiát dolgoztunk ki, és összehangoltuk a napi működést.  Mára európai szinten is jelentős méretünk és széles szolgáltatási portfóliónk számos előnnyel jár ügyfeleink számára. Szinergiáink és költséghatékonyságunk erős versenyelőnyt biztosít számunkra minden piacon.”

Share

You might also like